fbpx

Lazura koja štiti drvo i u najekstremnijim uslovima.

Lazura koja štiti drvo i u najesktremnijim uslovima.

Lazura koja štiti i u najekstremnijim uslovima.

Šta je Hibridna lazura?

Hibridna lazura je specijalni lazurni premaz sa 3 vrste veziva koji je specijalno formulisan da štiti drvene površine u najekstremnijim uslovima.

Premaz je otporan na UV zrake, vodu i elastičan je tako da pruža veoma trajnu zaštitu drveta. Jednostavan je za primenu i proizvodi se u 16 atraktivnih nijansi sa prirodnim izgledom.

Kako se nanosi?

Drvena površina na koju se nanosi Hibridna lazura mora biti suva (max. 15% vlage), prebrušena brusnim papirom granulacije 150 i otprašena.

Kod svih vrsta drveta, a posebno kod taninskih i kod egzota, preporučuje se da se površina opere pre nanošenja Hibridne lazure. Preporučeno je pranje pomoću proizvoda Guardian Soap. Promešati Guardian Soap sa vodom u razmeri 1:50 i oprati površinu. Sačekati da se površina potpuno osuši pre nanošenja Hibridne lazure.

Kod obnavljanja starih premaza potrebno je prebrusiti površinu i dobro je odmastiti, odnosno oprati. Sačekati da se površina potpuno osuši pre nanošenja Hibridne lazure. Pranjem drveta se uklanjaju masnoće i otvaraju pore tako da premaz može dublje da prodre u površinu i stvori bolju zaštitu.

Hibridna lazura je spremna za upotrebu, samo dobro promešati. Nanositi četkom i dozvoliti da drvo upije premaz. Za prvi sloj potrošnja je oko 100 g/m2.

Sačekati da se prvi sloj osuši oko 4-6 časova, blago prebrusiti površinu brusnim papirom granulacije 320 i zatim naneti drugi sloj. Potrošnja kod drugog sloja je oko 70-80 g/m2. Nakon 24 časova, premaz je potpuno suv.

Po potrebi naneti i treći sloj.

Ton karta

Naručite Online

Naručite proizvod putem naše internet prodavnice.